Elk jaar worden minimaal 1 miljoen mensen in Nederland gebeten door een teek! Een tekenbeet kan leiden tot de ziekte van Lyme en omdat deze ziekte is aangemerkt als beroepsziekte moeten werkgevers maatregelen treffen om hun werknemers zo goed mogelijk te beschermen.

Een teek is maar 1 tot 5 millimeter groot, maar kan levens op zijn kop zetten. Eén op de vijf à zes teken is namelijk geïnfecteerd met de Borrelia bacterie: de bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt. Een geïnfecteerde teek is zeer actief, veel actiever dan een niet geïnfecteerde teek.

Tekenbeet voorkomen
Eén van de mogelijke maatregelen om een tekenbeet bij werknemers te voorkomen is door gebruik te maken van teekwerende kleding. Kleding die beschermt tegen teken is behandeld met de stof permethrine, wat de teken geen houvast geeft. In april (2018) is de nieuwe norm NEN 8333 gepubliceerd: alle teekwerende kleding van Rovince voldoet aan deze norm.

voorkom tekenbeten

NEN 8333
De norm NEN 8333 bepaalt waar tekenwerende kleding aan moet voldoen en is ontwikkeld om gebruikers goede, bruikbare en begrijpelijke informatie te geven over de keuze, het gebruik en het onderhoud van teekwerende kleding. Naast de eisen die aan kleding worden gesteld, geeft de norm informatie over de testmethoden en wasvoorschriften.

Teekwerende kleding van Rovincetekenwerende kleding
De kleding van Rovince is geïmpregneerd met ZECKprotec en Permetect. ZECKprotec is als enige in Europa gecertificeerd en wetenschappelijk onderbouwd. Het dragen van geïmpregneerde kleding van Rovince biedt
een bescherming van 98% tegen tekenbeten.

Hoe werkt de tekenwerende kleding van Rovince?
Een teek probeert zich vast te grijpen aan kleding, om zo op zoek te kunnen gaan naar bloed. Door de impregnatie van de stof krijgt de teek bij het vastgrijpen van de kleding een thermische reactie in de vorm van hete pootjes (het ‘hot feet’-effect), gemiddeld laat de teek zich dan binnen 20 seconden weer vallen. Naast teken werkt de kleding ook tegen muggen waardoor de werkkleding ook bescherming biedt tegen tropische ziektes als Zika en Malaria.

Het assortiment tekenwerende kleding van Rovince:

Goed voorbereid zijn wanneer u toch gebeten of gestoken wordt? De complete en compacte Byebites steken- en betenset bevat onder andere een tekenpincet, gifverwijderpompje en koelspray, aangevuld met producten voor de verzorging van de wond en huid.

Voorkom tekenbeten met Rovince

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *