Het gebruik van trillende gereedschappen en apparatuur kan gevaarlijk zijn omdat het taken omvat zoals slijpen, snijden, lasverwijdering, polijsten en afwerken van verschillende materialen, van metalen tot vezelversterkte composieten. Voor elk bedrijf is het van belang om de potentiële risico’s te begrijpen en te identificeren en acties te definiëren om deze risico’s te verminder. Het aanpassen van de manier van werken met een alternatieve schuurmethode, gereedschap of producten kan u bijvoorbeeld helpen de risico’s te verlagen.

Veiligheid is van levensbelang | 3M safety built-in

Bent u gewapend met alle kennis om uw werknemers te beschermen tijdens het werk bij u in de werkplaats? Bescherm uw werknemers tegen alle gezondheids- en veiligheidsrisico’s op de lange termijn. Leer hoe u actie kunt ondernemen om een ​​veiligere en productievere werkomgeving te creëren.

Hand-armtrillingsydroom

Hand-armtrillingssyndroom (HAVS) is een veel voorkomend industrieel letsel dat wordt veroorzaakt door voortdurende blootstelling aan trillingen van handgereedschap of machines zoals slijpmachines, schijfschuurmachines enz.

Langdurige blootstelling aan trillingen die van gereedschap op het lichaam worden overgedragen, kan schade veroorzaken de bloedvaten, zenuwen en pezen in de vingers, hand en pols. Trillingsgerelateerde verwondingen kunnen de patiënt een verminderde gevoeligheid, kracht en behendigheid geven. Zodra deze voorwaarden zich voordoen, zijn ze onomkeerbaar.

Voor bedrijven is het belangrijk geworden om manieren te vinden om functies met hoge trillingsniveaus te elimineren, te verminderen of te vervangen. Een zorgvuldige selectie van werkmethoden, gereedschappen en verbruiksartikelen kan de trillingsniveaus aanzienlijk verminderen.

De selectie en het ontwerp van gereedschappen is belangrijk, ze moeten van de juiste grootte en kracht zijn voor de taak. Het selecteren van het juiste schuurproduct helpt ook bij het verminderen van de tijd dat een operator aan de gereedschappen wordt blootgesteld. Hoogwaardige schuurmiddelen met een hoge snijsnelheid stellen werknemers in staat om de taak sneller te voltooien terwijl minder druk wordt gebruikt om de risico’s te verminderen. Bijvoorbeeld de 3M™ Cubitron™ II-schuurmiddelen zijn ontworpen op het verminderen van de trillingen en verkorten van de werktijd.

Gevaarlijke stoffen

Er zijn diverse omgevingen waarin het beter is om de luchtwegen te beschermen. Denk hierbij aan omgevingen met stof, nevel, rook, gassen, dampen en zuurstoftekort. Voor elk soort gevaarlijke stof zijn er diverse oplossingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan ademhalingsbescherming zoals mondkapjes of juist volledige hoofd- en gelaatsbescherming.

3M™ Cubitron™ II-schuurmiddelen

Onze 3M™ Cubitron™ II-schuurmiddelen, aangedreven door 3M’s Precision Shaped Ceramic Grain-technologie, kunnen sommige van deze trillingsrisico’s helpen verminderen. Ze zijn ontworpen om sneller te snijden en langer mee te gaan, de blootstelling aan stof, lawaai en trillingen te verminderen en tegelijkertijd de productiviteit te verbeteren. Een effectieve gezondheids- en veiligheidsstrategie gaat vaak hand in hand met verbeterde kwaliteit en hogere productiviteit.

Bewust veiligheid op de werkplaats.
Getagd op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *