Gehoor voor het leven! Veel geluiden, één gehoor. Bescherm je gehoor met passende bescherming.

Dragen uw medewerkers gehoorbeschermers? Helaas zien we nog te vaak dat dit niet het geval is. Sommige vinden oordopjes niet fijn zitten, anderen weten simpelweg niet hoe belangrijk de bescherming is. Maar wie de gevolgen van gehoorschade kent, weet hoe cruciaal goede bescherming is. Vandaar een luid en duidelijk pleidooi voor 3M gehoorbescherming: Bescherm je gehoor met passende bescherming.

Lawaaidoofheid; een ongeneeslijke gehoorbeschadiging die nog veel voorkomt als beroepsziekten. Te veel. Daarom moeten we er alles aan doen om gehoorschade op de werkvloer te voorkomen. Wist u dat u bij een dagelijkse geluidsdosis vanaf 80 decibel uw werknemers al gehoorbescherming moet bieden? Dit volume is te vergelijken met een rumoerig kantoor. Als je hier dagelijks voor 5 minuten aan wordt blootgesteld, gaan het risico op gehoorschade al omhoog.

Risico’s van gehoorschade

Wanneer een medewerker eenmaal gehoorschade heeft nemen de risico’s toe. Want is een medewerker slechthorend of doof? Dan hoort hij die dingen die je vooral wél moet kunnen horen ook niet meer. Een naderende heftruck in het magazijn, een alarmsignaal of een achteruitrijdende shovel? Dat hoort een medewerker met gehoorschade niet meer. En dan zit een ongeluk niet meer in een klein hoekje, maar is de kans op ongelukken groot.

Daarnaast hoort een medewerker met gehoorschade geluiden in zijn dagelijks leven ook niet meer. Denk bijvoorbeeld aan zijn kinderen die een spannend verhaal vertellen, muziek die hij graag luistert en gezellig borrelen met vrienden. Dit alles wordt belemmerd door schade aan het gehoor. Enorm zonde wanneer u weet dat dit eenvoudig voorkomen had kunnen worden.

3M gehoorbescherming is keihard nodig

Gelukkig biedt 3M dé oplossing tegen gehoorschade: een breed assortiment comfortabele gehoorbeschermers.

Van zachte oordopjes tot aan geavanceerde communicatie gehoorkappen met behoud van omgevingsbewustzijn; 3M heeft het voor u. Weet u niet zeker welke gehoorbeschermer u nodig heeft? We helpen u graag op weg met onze gehoorbescherming keuzehulp! Samen vinden we een gehoorbeschermer die aan uw wensen voldoet. Hieronder lichten we de  verschillende gehoorbeschermers van 3M voor je uit.

De oplossing: 3M gehoorbeschermers

Gelukkig biedt 3M dé oplossing tegen gehoorschade: een breed assortiment comfortabele gehoorbeschermers.

Van zachte oordopjes tot aan geavanceerde communicatie gehoorkappen met behoud van omgevingsbewustzijn; 3M heeft het voor u. Weet u niet zeker welke gehoorbeschermer u nodig heeft? We helpen u graag op weg! Samen vinden we een gehoorbeschermer die aan uw wensen voldoet. Hieronder lichten we de  verschillende gehoorbeschermers van 3M voor je uit.

Constante gehoor beschermen

Wilt u graag constant uw gehoor beschermen tegen harde geluiden? Dan kan je kiezen voor oordoppen of oorkappen zonder extra functionaliteiten. Optimale bescherming; niets meer en niets minder.

Oordoppen

Oordopjes hebben veel voordelen:

  • Beschermen tegen een breed scala aan blootstellingsniveaus aan lawaai
  • Licht in gewicht
  • Gemakkelijk te dragen
  • Te gebruiken met PBM’s en veiligheidsapparatuur

We lichten hieronder de 3M E-A-R Soft FX Oordop uit. Deze oordoppen hebben een demping van maar lieWe lichten hieronder de 3M E-A-R Flexible Fit Oordop uit. Deze oordoppen hebben een demping van maar liefst 30 dB en voelen zacht aan. De schuimtip vormt zich naar de unieke vorm van de gehoorgang en helpt het geluid te blokkeren. De flexible fit oordoppen zijn ideaal bij werk met handschoenen of vuile handen. Je kan de oordop namelijk met één hand in doen.

Oorkappen

Ook oorkappen hebben veel voordelen:

  • Dankzij bescherming tot 37 dB geschikt voor lichte- en zware industrie
  • Een duurzaam product
  • Verkrijgbaar in veel verschillende uitvoering
  • Eenvoudig te gebruiken
  • Betrouwbare gehoorbescherming

We laten u graag kennis maken met de 3M Peltor X5 Gehoorkap. Deze comfortabele gehoorkap heeft een ongeëvenaarde demping van maar liefst 37 dB. Dankzij de zachte kussens biedt de gehoorbeschermer optimaal draagcomfort. Daarnaast is de Peltor X5 licht in gewicht en past op vele industriële helmen, hij is namelijk beschikbaar als attachment en hoofdband.

Gehoorbescherming: 3M PELTOR X5 Gehoorkap

Geavanceerde gehoorbescherming

Wil u uw gehoor beschermen en tegelijkertijd communiceren met uw collega’s? Met 3M gehoorbeschermingsoplossingen behaal je dit eenvoudig. Zo is uw gehoor beschermd en kunt u tegelijkertijd communiceren, muziek luisteren en/of omgevingsbewustzijn behouden. Ideaal voor een luidruchtige werkomgeving.

Elektrische oordoppen

Elektrische oordoppen zijn dankzij hun lichtgewicht makkelijk mee te nemen. 3M biedt de Peltor EEP-Elektronische oordoppen zijn dankzij hun lichtgewicht makkelijk mee te nemen. 3M biedt de Peltor EEP-100EU Elektronische Oordoppen om het gehoor te beschermen én omgevingsbewustzijn te bevorderen. De oordoppen maken communiceren in een lawaaierige omgeving eenvoudig. De accu gaat tot maar liefst 16 uur mee en is in 180 minuten alweer opgeladen. Daarnaast heeft hij vervangbare oordopjes in verschillende maten en types. Zo weet u zeker dat de oordoppen comfortabel zitten.

Gehoorbescherming: 3M Peltor EEP-100EU Elektronische Oordoppen

Elektrische gehoorkappen

Of u nu wilt communiceren met collega’s, radio wilt luisteren, omgevingsbewustzijn wilt behouden of Of u nu wilt communiceren met collega’s, radio wilt luisteren, omgevingsbewustzijn wilt behouden of verbinding wilt maken met uw telefoon; 3M heeft de gehoorkap voor u! Neem bijvoorbeeld de 3M Peltor WS LiteCom PRO III Gehoorkap. Met deze gehoorkap biedt Bluetooth verbinding, tweewegcommunicatieradio én niveau-afhankelijke technologie voor optimaal omgevingsbewustzijn. Maar daar blijft het niet bij; de gehoorkap heeft spraak gestuurde transmissie voor handsfree gebruik. Naar deze geavanceerde gehoorkap heeft u vast oren.

Gehoorbescherming: 3M Peltor WS LiteCom PRO III Gehoorkap

Wij bieden graag een luisterend oor

3M biedt de juiste gehoorbescherming voor elke situatie. Want elke omgeving is anders, elke werkplek is anders en elke medewerker is als geen ander. Daarom kan het implementeren van een gehoorbeschermingsprogramma een uitdaging zijn. Of u nu voor het eerst een gehoorbeschermingsprogramma opzet of een bestaand programma wilt verbeteren, 3M kan u helpen.

Vind u het nog lastig om de juiste gehoorbescherming uit te kiezen? Onze gehoorbescherming specialisten kunnen u alles vertellen over de 3M gehoorbeschermingsoplossingen. We horen graag wat uw wensen zijn. Neem contact met ons op voor de beste gehoorbescherming op elke plek in uw bedrijf.

Gehoor voor het leven! Veel geluiden, één gehoor. Bescherm je gehoor met passende bescherming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *