Het optimaliseren van het gebruik van uw persluchtgereedschap

U heeft geïnvesteerd in een goede compressorinstallatie en goed persluchtgereedschap. Toch gaat bij heel veel bedrijven 20% of meer van het geïnstalleerde compressorvermogen verloren aan drukverlies! Vaak is dit drukverlies niet meteen zichtbaar of merkbaar, maar drukverlies zorgt voor productiviteitsverlies en energieverlies en daarmee voor veel verborgen kosten.

De drukval in het systeem ontstaat doordat de persluchttoevoer naar de machine niet optimaal is ingericht. Een koppeling of slanghaspel heeft bijvoorbeeld niet de juiste doorlaat, het fitwerk is te klein of alles is ‘doorgelust’.

Vaak kan drukverlies met kleine aanpassingen gemakkelijk verminderd worden. Optimalisatie van uw persluchtsysteem zorgt voor:

 • Energiebesparing;
 • Optimaal gebruik van het gereedschap:
  • Meer vermogen
  • Kortere procestijd
  • Langere levensduur
  • Reductie van het geluidsniveau
 • Ergonomischer en veiliger werken.

Een voorbeeld waar een kleine investering een uitzonderlijk hoog rendement zal opleveren

Leidingnet en netdruk zijn OK (7 bar)
Luchtverzorgingsset heeft voldoende doorlaat
Koppeling heeft veel te kleine doorlaat

> Verlies 0,7 bar

 

 

 

 

 

Alles is ‘doorgelust’
Fitwerk is te klein

> Verlies 1,2 bar

 

 

 

 

 

 

Slanghaspel heeft niet de juiste doorlaat

> Verlies 0,3 bar

 

 

 

 

 

 

Totaal drukverlies van 2,2 bar

Bij 7 bar netdruk heb je nog maar 4,8 bar werkdruk

Dat betekent een krachtverlies van meer dan 30%!

Geen krachtdop
Erg gevaarlijk; kan scheuren
Veel speling en daardoor:

> Extra krachtverlies van nogmaals 20%

 

 

 

 

 

Gratis optimalisatievoorstel

Atlas Copco en Lasaulec kunnen een gratis drukverliesmeting voor u doen. Tijdens deze gevalideerde meting worden de drukvallen in uw systeem in kaart gebracht. Aan de hand hiervan wordt de energiebesparing berekend die te behalen is met de juiste installatie.

Vaak gaat er, ook bij een optimale compressorinstallatie, nog veel energie (en daarmee productiviteit) verloren door een te hoge drukval in het systeem. Juist dan heeft u de hoogst mogelijke graad van efficiëntie als ook de toevoer naar uw persluchtgereedschap optimaal is.

Het optimalisatievoorstel is een rapport van de uitgebreide inventarisatie die de persluchtspecialisten uitvoeren. Het bevat zowel de mogelijke besparingen als wat er nodig is om deze besparing te realiseren. Dit optimalisatievoorstel is geheel vrijblijvend.

Door het onderstaande formulier in te vullen geeft u aan graag een afspraak te willen maken voor een gratis drukverliesmeting door Atlas Copco en Lasaulec. Wij nemen zo snel mogelijk, maar in ieder geval binnen twee werkdagen, contact met u voor het maken van een afspraak.

Vragen over de drukverliesmeting? Neem contact op met de afdeling Persluchttechniek van Lasaulec via: (0900) 788 0 788 of perslucht@lasaulec.nlGratis drukverliesmeting door Atlas Copco en Lasaulec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *