De CVP-500

Is het u al eens opgevallen dat uw bestelling van Lasaulec ingepakt is in een aansluitende doos zonder opvulmateriaal? In deze LasauFacts vertellen we u graag meer over onze manier van verpakken! Om alle bestellingen zo efficiënt mogelijk te verpakken heeft Lasaulec namelijk de revolutionaire inpakmachine van Neopost in huis. Deze ‘CVP-500’ is dé oplossing voor duurzaam verpakken, en dat merkt u!

Lasaulec inpakmachine neopost

Een aantal jaren geleden heeft Lasaulec gekozen voor het centraliseren van alle logistieke activiteiten. Om onszelf te blijven onderscheiden van de rest hebben we ons magazijn grotendeels geautomatiseerd, versneld en vereenvoudigd. Omdat er een enorme diversiteit in orders zit, moest er ook een oplossing komen voor het efficiënt verpakken van de bestellingen.

Omdat de producten van Lasaulec zo uiteen lopen in grootte, was het inpakken in een standaard doos en opvullen met opvulmateriaal eigenlijk geen optie. Zodoende is Lasaulec bij de CVP-500 uitgekomen. Deze automatiseert alle inpakhandelingen en zorgt ervoor dat er geen opvulmateriaal gebruikt hoeft te worden, omdat de doos op maat gesneden wordt. Dit levert op verschillende vlakken voordelen op, voor u als klant maar ook voor ons als bedrijf.

Lasaulec magazijn inpakmachine cvp-500 neopost

Productie
De CVP-500 is 10 keer sneller dan wanneer een doos handmatig verpakt wordt. De producten worden natuurlijk nog wel verzameld door onze de Modula en/of de orderpickers, maar daarna hoeven de producten alleen nog maar door de inpakmachine ingepakt te worden en daarna is het pakket direct klaar voor verzending.

Snelheid
Dat de inpakmachine kan snel, iedere 7 seconden rolt er een gevulde én gelabelde doos op maat van de band. De pakketten kunnen dan bij wijze van spreken direct van de band de bestelbus in en op weg naar u!

Pakket labelen met de inpakmachine van neopost

Efficiëntie
Het grote voordeel van de CVP-500 is dat het aantal te verpakken producten en de grootte daarvan flexibel kunnen zijn. Het maakt dus niet uit wat u bestelt, wij verpakken het op maat en u krijgt uw bestelling veilig verpakt afgeleverd.

Milieubewust
Door het verpakken op maat, kunnen wij tot 20% karton besparen. Het afvalkarton wordt ook weer gerecycled en zo reduceren wij onze ecologische voetafdruk. Er hoeft ook geen opvulmateriaal gebruikt te worden, wat u ook weer afval scheelt. Het verpakken op maat zorgt ook voor 50% besparing op het volume van de verpakking, wat er weer voor zorgt dat er minder vrachtwagens of bestelauto’s met pakketten hoeven te rijden.

Al met al is de inpakmachine één van de belangrijkste schakels in het orderproces van Lasaulec. Met de CVP-500 kunnen wij snel, milieubewust en efficiënt verpakken.

Inpakmachine Neopost Lasaulec cvp-500

Hoe werkt de CVP-500?

Wanneer de producten op de band gezet worden bij punt 2, wordt er een 3D-scan gemaakt van de afmetingen van producten. Met deze 3D-scan kan de inpakmachine de afmetingen van de doos en dus het benodigde karton berekenen. Het karton wordt vanaf de karton aanvoer bij punt 1. – waar 700 meter karton kan staan – in de machine gestuurd. Bij punt 3. wordt het karton op maat gesneden en de doos om de producten gevouwen, om vervolgens dichtgeplakt te worden. Bij punt 4. wordt er een label op de doos gedrukt en zo kan het pakket bezorgd worden!

Wilt u zien hoe de inpakmachine z’n werk doet bij Lasaulec? Bekijk dan de video!

Wilt u meer weten over onze Modula of het logocentrum? Blijf ons dan volgen voor de volgende LasauFacts!

LasauFacts: de inpakmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *