In dit eerste deel van de LasauFacts informeren wij u over ons hightech logistieke centrum!

Ons centrale en volledig geautomatiseerde logistieke centrum is gevestigd in Heerenveen en hier liggen nagenoeg al onze producten op voorraad. Alle bestellingen worden hier gepickt, verpakt en verzonden naar onze klanten in binnen- en buitenland. Voorraadartikelen worden binnen 24 uur geleverd: voor 17:00 uur besteld = de volgende dag in huis. De bestellingen worden verzameld door onze gedreven medewerkers en het automatische orderpick systeem.

De medewerkers in het distributiecentrum worden ondersteund door door volautomatische magazijnkasten en een dito inpakmachine. Lasaulec heeft momenteel acht geautomatiseerde Modula shuttlekasten in gebruik. Door gebruik te maken van deze shuttlekasten wordt de interne logistiek van Lasaulec geoptimaliseerd.

Momenteel wordt het distributiecentrum uitgebreid, waardoor er straks plaats is voor nog 24 extra Modula shuttle kasten. Hierdoor kunnen wij nog efficiënter werken en alle orders sneller verwerken.

Ook heeft Lasaulec de revolutionaire inpakmachine CVP-500 van het merk Neopost in gebruik. Dit is dé oplossing voor het versturen van pakketten in te grote dozen. Traditioneel wordt een doos handmatig gevuld met het product en vulmateriaal, dichtgeplakt en voorzien van verzendlabel. De CVP-500 automatiseert deze handmatige activiteiten. Het apparaat vouwt het karton naadloos om voorwerpen van verschillende omvang, hierdoor wordt het verpakkingsmateriaal sterk gereduceerd wordt en er dus geen verspilling is of loze, ongebruikte ruimte in een verzenddoos.

Om een foutloze aflevering van de bestelling te garanderen, wordt iedere bestelling middels een innovatief camerasysteem – ingebouwd in de inpakmachine – nog eens extra gecontroleerd.

In het distributiecentrum is sinds kort ook ons logocentrum gevestigd. Hier kunnen wij vrijwel elk kledingstuk bedrukken of borduren met welke tekst, logo of afbeelding u maar wilt.

Het gebeurt zelden, maar áls de stroom uitvalt kan Lasaulec terugvallen op haar noodstroomaggregaat. Met behulp van de aanwezige Uninterruptable Power Supply wordt de netspanning zonder onderbreking overgenomen door de aggregaat. Deze zekerheid garandeert de continuïteit  van de bedrijfsvoering.

Facts:

  • Het afval in het distributiecentrum wordt gescheiden afgevoerd
  • Al het verpakkingsmateriaal wordt hergebruikt
  • De uitleveringsgraad van het distributiecentrum is momenteel 99,6%
  • Het papier en karton wordt geperst
  • De bedrijfskleding van de medewerkers in het distributiecentrum wordt gerecycled
  • De orderbevestiging en facturen worden digitaal verstuurd om zodoende het papierverbruik te reduceren

Wilt u meer weten over onze Modula, onze inpakmachine of het logocentrum? Blijf ons dan volgen voor de volgende LasauFacts!

LasauFacts: ons logistieke centrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *