tekenbeten

In Nederland komen veel teken voor die erg gevaarlijk kunnen zijn voor onze gezondheid. Zeker nu er een nieuw virus is aangetroffen in Nederland, is het belangrijk om extra alert te zijn om tekenbeten te voorkomen. Het nieuwe virus is het teken-encefalitisvirus (TBE-virus), het risico op dit virus na een tekenbeet is een stuk kleiner dat de kans op de ziekte van Lyme. Maar wel een extra reden om goed op te letten of je door een teek bent gebeten.

Er worden jaarlijks ruim 1 miljoen mensen gebeten door een teek. Jaarlijks komen er zo’n 93.000 mensen met een tekenbeet bij de huisarts waarvan ongeveer 22.000 mensen last krijgt van de eerste verschijnselen van de ziekte van Lyme (een rode ring rond de beetplek).

Bekijk de Tekenradar en zie waar teken actief zijn in Nederland.

Tips tegen teken:

  • Vermijd zo veel mogelijk dichte begroeiing en struikgewas.
  • Draag kleding van een lichte kleur die je huid bedekt.
  • Draag een pet.
  • Gebruik een anti-insectenmiddel
  • Controleer de kleding en het lichaam als u in begroeid gebied bent geweest.
  • Verwijder teken zo snel mogelijk met een tekentang.
  • Neem contact op met de huisarts als rond de plaats van een tekenbeet een rode cirkel ontstaat die binnen een paar dagen groter wordt.

Goed voorbereid op pad
Wij raden aan om een teken- en betensetje mee te nemen als je op pad gaat. Nu het teken-encefalitisvirus (TBE-virus) voor het eerst aangetroffen is in Nederland, is het extra belangrijk alert te zijn op tekenbeten.
Het teken- en betensetje van ons merk Bye Bites is geschikt voor de behandeling van de meest voorkomende steken en beten. Het handige etuitje kunt u gemakkelijk meenemen.

Bekijk de Steken- en betenset bij Lasaulec.

Tips tegen teken en tekenbeten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *