Snellijm is in de regel een cyanoacrylaat, deze lijm hardt snel uit door twee oppervlakten op elkaar te drukken. Door aanwezige oppervlaktevochtigheid en druk op het te verlijmen materiaal uit te oefenen hard de snellijm snel uit. Afhankelijk van het materiaal kan dit 5 tot 60 seconden duren.

Ons snellijm merk Loctite heeft verschillende soorten snellijmen voor allerlei toepassingen en materialen. Hieronder leggen we uit welke Loctite snellijm het beste bij uw werkzaamheden past.

snellijm

 

Wilt u rubber op metaal, metaal op metaal, hout op hout, rubber op rubber, karton op karton, papier, leer, keramiek of kunststof lijmen dan kunt u Loctite 401 gebruiken. De Loctite 401 is een universele snellijm voor algemeen gebruik, de lijm heeft een lage viscositeit en is dus ideaal voor het verlijmen van poreuze oppervlakken. Deze lijm is ontwikkeld voor moeilijk te verlijmen materialen, de lijm is dus perfect voor snelle en kleine reparaties. Let wel op want de lijm heeft alleen een hoge eindsterkte op nauwsluitende onderdelen.

 

 

snellijm

 

Mocht u in een situatie verkeren dat u rubber op metaal, rubber op rubber of moeilijk te verlijmen kunststoffen gaat lijmen, gebruik dan Loctite 406. Ook Loctite 406 heeft een lage viscositeit en is ideaal voor het snel verlijmen van kunststoffen en elastomeren, waaronder EPDM, waarbij snelle uitharding nodig is. Met de Loctite Primers SF770 of SF7239 verbetert u moeilijk te verlijmen kunststoffen.

 

 

snellijm

 

Als u onderdelen bovenhands wilt verlijmen of in een verticale lijn is Loctite 454 de beste oplossing. Deze universele snellijm is gemaakt in de vorm van een gel waardoor hij niet loopt of druipt. Deze lijm is uitermate geschikt voor poreuze materialen zoals hout, papier, leer en stof maar hecht ook uitstekend op metaal, keramiek en de meeste kunststoffen.

 

 

snellijm

 

Ook Loctite 435 kunt u gebruiken voor het verlijmen van kunststoffen, rubbers, metalen en poreuze/zuurhoudende oppervlakken. Deze vochtuithardende snellijm heeft een hoge impact en schokbestendigheid en heeft een hoge afpelsterkte. De lijm hardt zeer snel uit wanneer deze wordt opgesloten tussen twee oppervlakken en is ideaal voor het verlijmen van kleine tot middelgrote onderdelen. Verder is Loctite 435 oplosmiddelvrij en na uitharding taai en helder van kleur.

 

 

snellijm

 

Loctite 438 is geschikt voor het verlijmen van kunststoffen, rubbers en in het bijzonder geschikt voor metalen, poreuze, absorberende en zuurhoudende oppervlakken. Het product heeft een hoge impactbestendigheid en is flexibel. De lijm is zwart, taai, oplosmiddelvrij en heeft een goede weerstand tegen vocht. De lijm hardt zeer snel uit wanneer deze is opgesloten tussen twee oppervlakken.

 

 

snellijm

 

De Loctite 4062 is een transparante kleurloze lijm die wordt gebruikt als er een zeer snelle fixatietijd vereist is. Deze lijm is bijzonder geschikt voor het verlijmen van moeilijk verlijmbare kunststoffen zoals: PE en PP(polyolefinnen) in combinatie met primer Loctite SF770 of Loctite SF7239. Met deze primers behaalt de lijm een ultrasnelle fixatietijd van 2 tot 5 seconden. Ook kunt u er uitstekend andere kunststoffen en rubbers mee verlijmen.

 

 

tweecomponentenlijm

 

Loctite 3090 is een snel uithardende, multifunctionele lijm en is spelingvullend (tot 5 mm) voor professionele reparaties. De tweecomponentenlijm heeft uitstekende lijmeigenschappen waardoor hij op diverse materialen hecht zoals kunststoffen, rubbers en metalen. De gel is ontwikkeld voor wisselende of onbepaalde spelingen en voor toepassingen waar de volledige uitharding van overtollige lijm een must is. De lijm is onder andere ook geschikt voor het verlijmen van poreuze materialen zoals hout, papier, leder en stof.

 

Hieronder nog een aantal tips:

  • Draag handschoenen tijdens het lijmen met snellijm, dit zorgt ervoor dat uw handen schoon blijven en u geen irritatie aan uw handen krijgt
  • Mochten uw vingers aan elkaar vast zitten gelijmd, maak ze los door middel van warm water en trek ze nooit van elkaar af! – Dit kan ook door met uw vingers een rolbeweging te maken
  • Zorg voor voldoende ventilatie van de damp van snellijm en andere lijmen, deze kunnen namelijk ademhalingsproblemen en oogirritatie veroorzaken
  • Draag altijd een ademhalingsmasker met type A filters
  • Draag altijd een veiligheidsbril

LET OP! Ontvet en verwijder eerst al het vet en vuil van het te lijmen oppervlak met Loctite 7063 of Loctite 7064. Dit doet u ten allen tijde alvorens u gaat lijmen, vet en vuil hechten namelijk niet of nauwelijks waardoor de lijm niet plakt! Gebruik geen thinner, remreiniger of wasbenzine als ontvetter, dit zijn namelijk chemische substanties die op oliebasis zijn gemaakt.

Welke snellijm gebruik je waarvoor?
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *