Waarmee kan ik het beste boren in Trespa kunststof platen?

Trespa is een kunststof plaatmateriaal dat bestaat uit verschillende lagen en dat veelal wordt gebruikt voor buitenbekleding en afwerking van gebouwen. Gereedschap kan echter snel slijten wanneer het gebruikt wordt bij het bewerken van Trespa. Dit komt voornamelijk door de vezels, bindende kunsthars en dichte structuur waar Trespa om bekend staat. De truc tegen slijtage van gereedschap tijdens het boren in Trespa is om volhardmetaal gereedschap te gebruiken omdat dit minder onderhevig is aan slijtage. Let er wel op dat de stabiliteit van de machine en de spanning van het materiaal dit toelaten.

boren in Trespa

Wanneer je Trespa wil bewerken of hierin wil boren is het belangrijk om scherp gereedschap te gebruiken. Daarnaast is het belangrijk dat dit gereedschap gemaakt is van volhardmetaal, aangezien die beter bestand is tegen de hardheid van Trespa. Zo blijft de standheid van het gereedschap ook acceptabel. Een coating kan ook helpen tegen slijtage, maar het meest belangrijke is een scherpe boor.

Lasaulec heeft verschillende boren en frezen in het assortiment waarmee u gemakkelijk en slim in trespa kunt boren zonder dat uw gereedschap snel stomp wordt:

boren in Trespa

Belangrijke tips bij het bewerken van Trespa kunststof plaatmateriaal:

  • Maak gebruik van de juiste snelsnijheid en voeding passend bij het verspaningsproces
  • Door goede kwaliteit smering kan de standtijd van het gereedschap verlengd worden
  • Zorg voor een stabiel en betrouwbaar verspaningsproces
  • Zorg voor een veilige werkomgeving en neem uw eigen én de veiligheid van anderen in acht. Gebruik de vereiste beschermingsmiddelen om letsel te voorkomen
  • Gebruik scherp en het liefst ongecoat gereedschap
  • Zorg voor de juiste verspaningscondities passend bij de omstandigheden
  • Gebruik onderleg platen tijdens het boren, zodat je de boor en ondergrond niet beschadigd

 

Benieuwd daar ons gehele assortiment boren die ook geschikt zijn voor andere materialen als glas, steen, hout of zelfs beton? Bekijk ze hier.

Boren in Trespa kunststof platen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *