Onderhoudsvrij stofmasker

Niets is zo belangrijk als de gezondheid en veiligheid van uw werknemers. Vooral als er geen vuiltje aan de lucht lijkt te zijn, kunnen u en uw werknemers risico lopen. Met name die deeltjes die met het blote oog niet zichtbaar zijn vormen een bedreiging voor de luchtwegen. Met de juiste ademhalingsbescherming zorgt u ervoor dat de lucht veilig in te ademen is, in elke situatie.
3M heeft al meer dan veertig jaar ervaring op het gebied van onderhoudsvrije ademhalingsmaskers. Die expertise delen wij graag, om u te helpen de beste keuze te maken wanneer u een mondmasker wilt kopen. Met een onderhoudsvrij stofmasker van 3M kunnen uw medewerkers zelfs in de meest zware omstandigheden rustig ademhalen, en u dus ook!

Het belang van juiste ademhalingsbescherming

Tijdens het werk schone en veilige lucht inademen is van essentieel belang. In de eerste plaats natuurlijk voor de gezondheid en gemoedstoestand van uw werknemers, maar ook voor de productiviteit en voortgang van uw bedrijfsvoering. Immers wanneer uw werknemers worden blootgesteld aan hinderlijke of schadelijke stoffen kan dit resulteren in geïrriteerde of zelfs blijvende schade aan longen of luchtwegen, met alle gevolgen van dien. Met de juiste stof- en mondmaskers kunt u ziekteverzuim door vervuilde lucht voorkomen.

3 tips bij het kiezen van het juiste stofmasker

Met alleen het aanschaffen van een stofmasker garandeert u nog geen veilige werkomstandigheden. Ademhalingsbescherming is alleen doeltreffend als het passend is voor de situatie, de werknemer én wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt. Daarom geven we hieronder een aantal tips om tot de juiste keuze te komen:

  • Zorg dat u duidelijk in kaart brengt wat de gevaren en risico’s zijn waar uw werknemers aan blootgesteld worden, zodat u kunt bepalen welk onderhoudsvrije stofmasker perfect past bij de werkomstandigheden. Dit kunt u doen middels een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie).
  • Zorg dat het past! Slecht zittende en oncomfortabele stofmaskers worden afgezet en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.
  • Laat u goed voorlichten! Bij Lasaulec denken wij graag met u mee om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt op het gebied van ademhalingsbescherming.

Wilt u meer informatie over het juiste stofmasker voor uw werksituatie? Neem contact met ons op!

Favoriet onder werknemers

Bij het kiezen van de juiste ademhalingsbescherming is het niet alleen van belang dat u kijkt naar de gevaren en risico’s van de werkomgeving, maar ook dat uw werknemers hun stofmasker daadwerkelijk dragen. Comfort en het gemak van dragen van een stofmasker zijn dan ook van essentieel belang.  3M heeft daarom een selectie gemaakt van de meest gekozen stofmaskers, oftewel de keuze van de werknemers; ‘The Workers’ Choice’ selectie.
Deze ‘Workers’ Choice’ 3M stofmaskers hebben een goede pasvorm, zorgen dat u moeiteloos kunt ademen en zijn zo comfortabel dat u bijna vergeet dat u een stofmasker draagt.

De 3M 8300+ serie

De kracht van de onderhoudsvrije stofmaskers uit de 3M 8300+ serie zit hem in zijn eenvoud. Dit cupvormige mondmasker is snel en simpel te vervormen zodat hij goed op elk gezicht past. Door de gewafelde rand blijft hij stevig zitten en met zijn sterke buitenschaal is hij ook nog eens extra duurzaam! Daarnaast zijn de verschillende typen stofmaskers gemakkelijk van elkaar te onderscheiden door de gekleurde hoofdbanden; geel voor FFP1, blauw voor FFP2 en rood voor FFP3.

Het 3M™ Geavanceerd Electret filtermateriaal zorgt ervoor dat u makkelijk en comfortabel kunt ademen. Wanneer de werkzaamheden plaats vinden in hete, vochtige omstandigheden bieden de 3M™ Onderhoudsvrije mondmaskers 8312, 8322 en 8833 uitkomst, want deze zijn voorzien van het 3M™ Cool Flow™ uitademventiel dat de opbouw van warmte en vocht reduceert. Op die manier blijven uw werknemers comfortabel, koel én veilig ademhalen.

 

Product EN 149:2001+A1:2009
Classificatie
3M™ Cool Flow™ uitademventiel Filterklasse
3M 8310+ FFP1 NR D X P1
3M 8312+ FFP1 NR D P1
3M 8320+ FFP2 NR D X P2
3M 8322+ FFP2 NR D P2
3M 8833+ FFP3 R D P3

Koop direct

De 3M 8825+ en 8835+ serie

De onderhoudsvrije 3M stofmaskers uit deze serie zijn speciaal ontworpen voor een nog betere pasvorm, aangepast aan de vorm en de maat van het gezicht van de gebruiker en bieden betrouwbare, effectieve bescherming tegen stof, nevel en metaaldampen.
Ook met duurzaamheid is rekening gehouden. Het solide ontwerp van de buitenschaal en cup zorgt niet alleen voor een veilig gevoel bij de gebruiker, maar garandeert ook dat het mondmasker meerdere diensten gebruikt kan worden.

De gekleurde belettering op het ventiel zorgt voor een gemakkelijke identificatie: blauw voor FFP2, rood voor FFP3.

Product EN 149:2001+A1:2009
Classificatie
3M™ Cool Flow™ uitademventiel Filterklasse
3M 8825+ FFP2 R D P2
3M 8835+ FFP3 R D P3

Koop direct

De 3M Aura™ 9300+ Gen3 serie

Deze nieuwe generatie Aura™ stofmaskers zijn nog verder verbeterd door nieuwe technologie te combineren met een ergonomisch ontwerp. Met deze derde generatie Aura™ stofmaskers heeft 3M een stofmasker gecreëerd dat werknemers niet moeten, maar juist willen dragen. Enkele mondmaskers in deze serie beschikken over het nieuwe 3M™ Cool Flow™ Comfort Uitademventiel. Het 3M Cool Flow™ Comfort Uitademventiel gaat 37% gemakkelijker open dan het originele Cool Flow™ uitademventiel waardoor meer lucht, samen met de natuurlijke warmte ervan, sneller wordt afgevoerd en zorgt voor een verbeterde en koelere ademhalingservaring. Uiteraard voldoet deze serie aan alle Europese normen en zijn er stofmaskers beschikbaar in FFP1,  FFP2 en FFP3.

Product EN 149:2001+A1:2009
Classificatie
3M™ Cool Flow™ Comfort uitademventiel Filterklasse
3M 9310+Gen3 FFP1 NR D x P1
3M 9312+Gen3 FFP1 NR D P1
3M 9320+Gen3 FFP2 NR D x P2
3M 9322+Gen3 FFP2 NR D P2
3M 9330+Gen3 FFP3 NR D x P3
3M 9332+Gen3 FFP3 NR D P3

Betekenis van de markeringen:
R = Herbruikbaar
NR = Niet-herbruikbaar (eenmalig te gebruiken voor één shift)
D = Voldoet aan de vereisten voor verstoppingsweerstand

Koop direct

Wilt u meer informatie over de juiste ademhalingsbescherming voor uw situatie? Lasaulec kan u helpen bij het selecteren van de beste mondmasker voor uw werkomgeving. Neem contact op voor de beste ademhalingsbescherming op elke plek in uw bedrijf.

 

Speciale eisen? Specifieke vragen?

Vraag een offerte aan!

 

 

 

Geen vuiltje aan de lucht met een onderhoudsvrij stofmasker van 3M
Getagd op:     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *