3M actieve gehoorbescherming

Lawaaidoofheid wordt een groot probleem voor werkend Nederland. Niet voor niets dringen we bij Lasaulec al jaren aan op goede gehoorbescherming. Want oorbeschermers zijn een eenvoudige oplossing om persoonlijk leed te voorkomen. Gelukkig bieden moderne oorkappen steeds meer bescherming en praktisch gebruiksgemak. In deze blog vertellen we u alles over het dubbele veiligheidsvoordeel van Peltor oorkappen met radio.

Top 3 van beroepsziekten

Lawaaidoofheid is niet ‘gewoon’ vervelend. Nee, het is een serieuze beroepsziekte. Sterker nog, lawaaidoofheid staat in de top drie van beroepsziekten. Bovendien is lawaaidoofheid officieel erkend als een onomkeerbaar gevaar voor de gezondheid. Daarom blijven we ’t herhalen: zorg voor deugdelijke gehoorbescherming! Werkgevers opgelet, dit is niet zomaar een aanbeveling: het is uw wettelijke plicht. De bottom line is dat uw personeel gehoorbeschermers nodig heeft bij een dagelijkse geluidsdosis vanaf 80 decibel.

Fluittoon? Foute boel!

Lawaaidoofheid merk je pas als ’t te laat is. En het grote probleem met gehoorschade is dat ’t niet terug te draaien is. Dus werkt uw personeel op een luidruchtige bouwplaats of werkplaats? Dan is het serieus oppassen geblazen. Want wie regelmatig na het werk een hoge fluittoon hoort, is hard bezig om lawaai­doofheid te ontwikkelen. En dat is niet alleen lastig. Het levert nog extra arbeidsrisico’s op ook.

Dubbel veilig: Peltor gehoorbescherming met radio

Lawaaidoofheid op het werk is gevaarlijker dan u misschien denkt. Want wie slechter begint te horen, wordt ook steeds dover voor naderend gevaar. Bijvoorbeeld een achteruitrijdende dieplader op de bouwplaats of een naderende heftruck in het magazijn. Wie slecht hoort, zal op den duur ook waarschuwingssignalen niet meer horen. Denk om een roepende collega, brandalarm of waarschuwingssignalen van machines. Juist daarom zijn wij een groot voorstander van Peltor gehoorbescherming met radio. Die voorkomen gehoorschade én houden uw medewerker ‘omgevingsbewust’. We leggen het u uit.

De voordelen van oorkappen met radio

Op de werkvloer heten ze vaak oorkap met radio. Maar eigenlijk moeten we ze actieve gehoorbescherming noemen. De actieve gehoorbeschermers hebben twee grote voordelen. De eerste spreekt voor zich: ze beschermen uw personeel tegen lawaaidoofheid. Het tweede voordeel is een klein wonder van technologisch vernuft. Via elektronische compressie en/of antigeluid wordt lawaai gedempt maar blijven omgevingsgeluiden duidelijk hoorbaar. Dus óók die aanstormende truck of die gillende sirene. Met actieve Peltor radio oorkappen blijft uw personeel zich bewust van hun omgeving en de bijbehorende risico’s. We noemen dit ook wel ‘situational awareness’.

Wanneer is geluid schadelijk?
Vanaf 80 decibel kan geluid schadelijk zijn. Dit is het geluidsniveau in een rumoerig kantoor. Maar ook dat van pneumatisch gereedschap op 15 meter afstand. Bij 80 decibel hangt het er wel vanaf hoe vaak en hoelang uw medewerker hieraan blootgesteld wordt. De veiligheids­grens bij 80 decibel ligt op dagelijks gemiddeld acht uur – of 40 uur per week. Maar de veiligheidsgrens loopt snel op naarmate de werkomgeving luidruchtiger wordt. Zo is bij 83 decibel dagelijks nog maar vier uur veilig – of 20 uur per week. Geluid vanaf 120 decibel veroorzaakt directe gehoorschade. Ter illustratie: dit is het geluid van een kettingzaag. Bij 103 decibel kan al in minder dan vijf minuten lawaaidoofheid ontstaan.

Als communicatie essentieel is

Zoals al gezegd, dekt de term gehoorbescherming met radio niet helemaal de lading. Want eigenlijk bedoelen we hiermee oorkappen die geschikt zijn voor communicatie via portofoon, mobiel of andere kanalen. Dit type gehoorbescherming met radio en/of bluetooth is ideaal voor medewerkers die veel moeten communiceren. Bijvoorbeeld met collega’s dichtbij of met leveranciers en onderaannemers op afstand. Een goed voorbeeld van zo’n koptelefoon met radio is de Peltor ProTac™ III Headset. Hiermee hebben we direct een topmerk te pakken. Want Peltor gehoorbescherming is een productlijn van het gerenommeerde merk 3M. Trouwens, ook voor een goede 3M headset met FM radio bent u bij Lasaulec aan het goede adres. Er is dus hoop voor muziekliefhebbers.

 

Voor elke vraag vindt u bij ons gehoor

Niet elke werksituatie vraagt om dezelfde gehoorbescherming. Daarom luisteren we bij Lasaulec niet alleen naar uw veiligheidsvragen maar ook naar uw budgetvoorwaarden. Binnen ons assortiment gehoorbescherming vindt u Peltor oorkappen voor vrijwel elke werkomgeving. Wij adviseren u hier graag over. Neemt u gewoon even contact op voor de juiste radio oorkappen voor uw specifieke toepassing.

 

Speciale eisen? Specifieke vragen?

Vraag een offerte aan!

 

 

 

Oorkappen met radio: dubbel zo veilig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *