De 1.6 mm Cubitron II doorslijpschijven zijn een stuk sterker dan de standaard 1 mm doorslijpschijven. Daardoor wordt het risico op schijfbreuk en de kans op snijwonden verlaagd, terwijl de standtijd van de schijf aanzienlijk verhoogt en de snelheid gelijk blijft. Toch is het in sommige gevallen beter een 1 mm doorslijpschijf te gebruiken. In welke situatie is welke schijf het meest geschikt?

Snelheid of standtijd?

1 mm doorslijpschijven snijden zeer snel en zijn hierdoor uitermate geschikt voor hittegevoelige applicaties zoals het snijden van folies en plaat minder dan 3 mm dik. Vaak worden 1 mm slijpschijven echter gebruikt voor alle werkzaamheden, ook diegene waar niet de snelheid of de hitte belangrijk is, maar juist de standtijd. De 1.6 mm schijven zijn een betere keuze voor alle toepassingen waar snelheid/hitte onbelangrijk is. 1.6 mm doorslijpschijven zijn bovendien robuuster dan 1 mm schijven waardoor het risico op breuk kleiner is.

In welke situatie kies je welke schijf?

1mm Cubitron II doorslijpschijf
3M Cubitron II 1mm doorslijpschijf is uitermate geschikt wanneer snelheid en hitte erg belangrijk is. Kies deze schijf wanneer je plaat dunner dan 3 mm gaat bewerken. Bestel de 3M Cubitron II 1 mm (∅ 125 mm) direct in de webshop.

1.6mm Cubitron II doorslijpschijf

3M Cubitron II 1.6mm doorslijpschijf is de beste keuze wanneer niet de snelheid maar de standtijd het meest belangrijk is. De schijven zijn robuuster, waardoor het risico op breuk kleiner is. Vergeleken met de 1 mm schijf gaat de 1.6 mm slijpschijf 35% langer mee! Bewerk je een plaat dikker dan 3 mm? Kies dan voor de 1.6 mm schijf. Bestel de 3M Cubitron II 1.6 mm (∅ 125 mm) direct in de webshop.

Veiliger en efficiënter werken?

Meer tips om veiliger en efficiënter te werken? Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 40% van alle werknemers foutief gekozen persoonlijke beschermingsmiddelen draagt! Daarom schreven wij een blog over de gevaren van gereedschappen en de meest voorkomende gezondheidsrisico’s. Met tips om gemakkelijk veiliger en efficiënter te werken. Lees het artikel.

De juiste doorslijpschijf kiezen: 1 mm vs 1.6 mm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *