Het knippen van metaal vraagt om specialistisch gereedschap. Als machinebouwer vindt TRUMPF gebruiksgemak erg belangrijk en zodoende hebben ze verschillende scharen ontwikkeld. Nu deze knabbel- en/of doorloopscharen ook nog snoerloos te verkrijgen zijn vertellen we u hier graag meer over! Benieuwd naar de andere machines van TRUMPF? Lees dan ook onze andere blogs!

 

trumpf, demonstratie trumpf aanvragen, knabbelschaar, felsnaadsluitmachine, hechtpersmachine, plaatschaar

Gemak

De TRUMPF TruTool N200 is bij uitstek geschikt voor het snijden van vlak en gegolfd plaatwerk. Deze lichte 2Ah accumachine met een gewicht van 2kg knipt staalplaten van maximaal 2mm dik. Dit betekent dat deze knabbelschaar zeer wendbaar én goed hanteerbaar is, zodat u moeiteloos gegolfde platen en zelfs vlakke staalplaten kunt bewerken. Daarbij is het ook een groot voordeel dat deze machine op accu werkt, waardoor u geen gedoe heeft met snoeren en de machine daardoor nog gemakkelijker te bedienen is. Zo is het bewerken van metaal een fluitje van een cent!

Accu

De TruTool N200 is verkrijgbaar met verschillende accu’s. De 18V-accu zorgt voor een langer dan gemiddelde looptijd. De 2Ah-accu snijdt ongeveer 25 meter in constructiestaal met 400 N/mm2 bij een plaatdikte van 0,8 mm. Met de 4Ah-accu kunt u de standtijd zelfs verdubbelen, het enige wat u dus hoeft te doen is te zorgen dat de accu opgeladen is en u kunt meters maken! Maar ook als de accu niet helemaal opgeladen is kunt u snel doorwerken, de 2Ah- en 4Ah-accu’s hebben namelijk slechts 10 tot 30 minuten nodig om tot 80% op te laden. De accu’s hebben een 20% langere looptijd per acculading, omdat er gebruik wordt gemaakt van de power-head-technologie. Deze technologie is speciaal ontworpen voor accu’s met een lage spanning. Ook zit er een microprocessor in de TruTool N200, welke de accu’s analyseert en controleert voor een optimaal laad- en ontladingsproces. Het resultaat: u kunt hoge prestaties leveren door de lange levensduur van de accu.

3-in-1

Het grote voordeel van de TRUMPF TruTool 200-serie is dat u kunt kiezen uit drie uitvoeringen: de knabbelschaar TruTool N200, de PN200 profielknabbelschaar of de PN201 profielknabbelschaar. U hoeft echter niet deze machines los van elkaar te kopen, maar alle opzetstukken zijn los verkrijgbaar! Elk gereedschap heeft zijn eigen sterke punten bij het knippen van verschillende plaatdiktes of materiaaltypen. Zodoende heeft u – met alle opzetstukken – één machine die met gemak verschillende typen gegolfde platen en plaatstaal kan bewerken en scheiden: van 10 mm tot 160 mm diep, voor elke gegolfde plaat is het juiste opzetstuk beschikbaar.

In onderstaande video kunt u zien hoe gemakkelijk u de schaar om kunt bouwen en hoe krachtig dit apparaat is. Let wel: niet alle producten in de video zijn snoerloos, maar zo krijgt u wel een indruk wat deze machine allemaal kan!

____________________________

Het gemak van de TRUMPF TruTool C250

Een andere manier om gemakkelijk staal, aluminium of RVS te bewerken is met de TruTool C250. Deze TRUMPF-sleufschaar is de krachtigste en snelste sleufschaar met spaanderbreker in zijn klasse.

De TruTool C250 heeft namelijk een geïntegreerde spaanderbreker en is daarmee geschikt voor eenhandige bediening. Doordat deze machine nu ook snoerloos verkrijgbaar is kunt u de TruTool C250 nog gemakkelijker met één hand bedienen als voorheen. Daarbij heeft deze specifieke machine een uniek voordeel: de spaander kan namelijk op elk gewenst moment met één hand worden verwijderd.

De machine kan ook makkelijk uit het bewerkte stuk staal worden gehaald en nauwkeurig worden teruggeplaatst, dankzij de zichtbare positiemarkeringen op de snijkop. De machine heeft de kracht om door plaatmateriaal tot 2,5 mm dik te knippen. Daarbij beschermt het spiraalvormig afrollen van de spaander het plaatoppervlak. Al met al is deze doorloopschaar een must als het gaat om het gemakkelijk knippen van staal, aluminium of RVS!

Zonder snoer

Ook voor de sleufschaar zijn verschillende accu’s beschikbaar, zodat u altijd een passende set kunt kiezen. Net zoals bij de TruTool N200 hebben de accu’s een lange standtijd en laden deze accu’s snel op. Hierdoor kunt u veel werk verzetten in een relatief korte tijd! In onderstaand filmpje kunt u zien hoe de TruTool C250 z’n werk doet (let wel, de machine in dit filmpje is nog niet snoerloos).

Kortom: wilt u gemakkelijk aluminium, RVS of staal knippen, zonder gedoe met snoeren? Vraag dan nu via onderstaand formulier een gratis demonstratie aan en ontdek welk gemak TRUMPF en Lasaulec u kunnen bieden!

Gemakkelijk staal, aluminium of RVS bewerken? Kies voor de TRUMPF knabbelschaar en/of doorloopschaar!

2 gedachten over “Gemakkelijk staal, aluminium of RVS bewerken? Kies voor de TRUMPF knabbelschaar en/of doorloopschaar!

 • januari 11, 2020 om 1:36 pm
  Permalink

  I
  Goede middag
  Ik zoek een knabbelschaar voor 3 mm rvs ….ik was benieuwd of jullie wat hebben voor mij.
  Gr desiron

  Beantwoorden
 • juli 23, 2020 om 9:15 am
  Permalink

  Wat een handig apparaat voor metaalbewerking. Ik ben op zoek naar oplossingen voor bewerking van plaatwerk. Vooral de draadloze mogelijkheden zijn heel erg handig. Ik ga mij nader informeren.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *