In 1934 introduceert TRUMPF als allereerste een motoraangedreven handschaar (de HSP 201), voor het snijden van blik. Hieruit is een breed productaanbod van elektrogereedschappen ontstaan, en de plaatschaar heeft sinds die tijd dan vanzelfsprekend ook meerdere upgrades gekregen. Benieuwd naar meer machines van TRUMPF? Lees dan ook onze andere blogs!

 

Daar willen we het dan ook in deze blog over hebben: de nieuwste plaatschaar van TRUMPF.

trumpf, demonstratie trumpf aanvragen, knabbelschaar, felsnaadsluitmachine, hechtpersmachine, plaatschaar

Snoerloos

De nieuwste plaatschaar van TRUMPF is de TruTool S250: een robuuste, krachtige machine zonder snoer. Dit betekent dat het eeuwige gedoe met snoeren voor goed verleden tijd is, aangezien deze snoerloze machine minstens net zo krachtig is als zijn broer die u nog op het stopcontact moet aansluiten.

Accu

Doordat er verschillende accu’s bij de machine te krijgen zijn, heeft u de werktijd van de TruTool S250 zelf in de hand. TRUMPF maakt gebruik van de power-head-technologie. Deze technologie is speciaal ontworpen voor accu’s met een lage spanning en zorgt voor maximaal 20% langere looptijd per acculading. De borstelloze motor biedt nog meer batterijvermogen met zijn hoge koppelcapaciteit, laag energieverbruik en minimale warmteopwekking. Hiermee kunt u maximaal 40% langer werken. Een microprocessor analyseert de accu’s en controleert een optimaal laad- en ontladingsproces. Het resultaat: hoge prestaties gecombineerd met een lange levensduur van de accu. U kunt bijna zonder pauze werken! En wat ook handig is, om 80% geladen te zijn, hebben de 2Ah- en 4Ah-accu’s slechts 10 tot 30 minuten nodig. Dus als u toch een pauze neemt, kunt u daarna weer aan de slag met een (bijna) volle accu!

Prestaties

Met deze plaatschaar van TRUMPF is het nauwkeurig snijden van contouren een fluitje van een cent, zelfs als u boven uw hoofd moet werken. De krachtige 18V koolborstelloze motor in het handzame model geeft de beste prestaties voor dagelijks gebruik en is ideaal voor langdurig gebruik. Met de gemakkelijk te bedienen machine kunt u snel en nauwkeurig snijden met onbeperkt zicht op het werkoppervlak en de snijlijn.

Plaatschaar, TRUMPF, S160, metaal knippen, Lasaulec

Coilbewerking

Het scheiden van coils kost de TruTool S250 geen moeite, ook het uitsnijden van kleine stukken en monsterafnames zijn voor dit sterke apparaat geen probleem.

Plaatstaal

De plaatschaar van TRUMPF knipt gemakkelijk rechte lijnen, wat het scheiden en omzomen van rechte platen makkelijk maakt. Ook voor radiale- en binnenuitsnijdingen en uitklinkingen is de TruTool S250 geschikt.

Pluspunten

> Verrassend licht
De TruTool S250 weegt slechts 2,5 kilo (2Ah accu) en is daarmee een zeer licht apparaat in zijn vakgebied.

> Gemakkelijke handling
Omdat de TruTool S250 een gering formaat heeft kan deze eenvoudig gestuurd en bediend worden. Ook heeft de machine een lage trillingsgevoeligheid vanwege de softgrip.

> Snijdt goed in afbuigingen
Met een minimumradius van 28mm beschikt de TruTool S250 over een grote wendbaarheid

> Lange levensduur
Doordat de messen 4 keer gedraaid kunnen worden, scheelt dit verbruiksmaterialen

In onderstaande video kunt u zien hoe gemakkelijk een TRUMPF plaatschaar z’n werk doet. Let wel: niet alle producten in de video zijn snoerloos, maar zo krijgt u wel een indruk wat de snoerloze plaatschaar allemaal kan!

Tot slot
De TruTool S250 is een bijzonder praktische schaar voor toepassingen met een gemiddelde vermogensbehoefte. Net als alle andere TRUMPF-handscharen biedt deze schaar een goed zicht op het werkgebied en de snijlijn. De schaar knipt zonder spanen achter te laten en is bovendien extra flexibel in bochten en curven.

Kortom: bent u op zoek naar een krachtige plaatschaar die ook gemakkelijk op locatie gebruikt kan worden? Vraag dan nu via onderstaand formulier een gratis demonstratie aan en ontdek het gemak van een TRUMPF snoerloze plaatschaar!

Ontdek het gemak van de TruTool S250

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *