U heeft vast wel eens van TRUMPF gehoord – en nee, hiermee bedoelen niet de huidige president van Amerika. We hebben hier over TRUMPF met een F aan het eind: de wereldwijd bekende machinebouwer. TRUMPF is de uitvinder van de plaatbewerkingsmachines (de plaatschaar) en heeft dus een lange geschiedenis. De machinebouwer is constant in beweging om de machines te verbeteren, met het gebruiksgemak van de gebruiker in het achterhoofd. Recentelijk heeft TRUMPF hun gereedschap beschikbaar gemaakt met accu, waardoor het nog gemakkelijker werken is met deze krachtige apparaten. We vertellen u hier graag over in onze blog!

trumpf, demonstratie trumpf aanvragen, knabbelschaar, felsnaadsluitmachine, hechtpersmachine, plaatschaar

Lasaulec B.V. is exclusief importeur van TRUMPF elektrisch handgereedschap voor de Nederlandse markt. Bij ons kunt u terecht voor alle handgereedschappen van TRUMPF, hier geven we u dan ook graag advies over.

TRUMPF stelt centraal dat al het elektrisch handgereedschap robuust, duurzaam en efficiënt in gebruik is. Voor vrijwel alle metaalwerkzaamheden heeft Lasaulec dan ook de juiste TRUMPF machine in het assortiment. Waar het gereedschap van de concurrenten stopt, gaan de producten van TRUMPF verder. Metaal, aluminium of RVS knippen, felsnaden sluiten of het op elkaar bevestigen van staalplaten is geen enkele moeite voor de apparaten van TRUMPF – en dat allemaal snoerloos!

Gemakkelijk gaten knippen in metaal, aluminium of RVS met de TRUMPF Knabbelschaar

De TruTool N200, PN201 en PN200 zijn bij uitstek geschikt voor het knippen van vlak en gegolfd plaatwerk. Met bijvoorbeeld de holle, ronde stempel is de TruTool N200 zo wendbaar dat deze op één plek kan draaien. Dat de machine snoerloos is zorgt voor nog meer wendbaarheid dan voorheen.

De Trumpf knabbelschaar is ook een buitengewoon snelle machine, met een ongekende 1,7 meter per minuut. Het gereedschap kan op zijn plek draaien, voor maximale wendbaarheid en een extra kleine radius. Dit maakt de TruTool’s N200, PN200 en de PN201 ideaal voor moeilijk bereikbare plekken. Ook is het mogelijk om de snijrichting te wijzigen of stempel te vervangen zonder gereedschap.

De TruTool PN201, PN200 en N200 zijn gebaseerd op dezelfde multifunctionele machinebasis. Dit betekent dat u op elk moment uw machine met een ander soort gereedschap kunt uitbreiden. Elke machine heeft bij de bewerking van verschillende platen zijn eigen specialiteit: bij de TruTool N 200 zijn dat vlakke en gegolfde platen, bij de TruTool PN 200 trapeziumvormige platen tot 85 mm diep en de TruTool PN201 is uitermate geschikt voor trapeziumvormige platen tot 160 mm diep. Zodoende heeft elk gereedschap heeft zijn eigen sterke punten bij het knippen van verschillende plaatdikten of materiaaltypen.

Toepassingen:
– Metaalbewerking/uitsparingen en paswerk
– Ontmanteling van tanks en containers
– Dak- en gevelbouw
– Containerbouw
– Carrosseriebedrijven

Gemakkelijk gaten knippen in metaal, aluminium of RVS met de TRUMPF Doorloopschaar

De TRUMPF-doorloopschaar TruTool C250 is de krachtigste en snelste sleufschaar met spaanderbreker in zijn klasse.

Omdat de TruTool C250 een geïntegreerde spaanderbreker heeft, is deze geschikt voor eenhandige bediening. Doordat deze machine snoerloos is kunt u de TruTool C250 nog gemakkelijker met één hand bedienen als voorheen. Daarbij heeft deze specifieke machine een uniek voordeel: de spaander kan namelijk op elk gewenst moment met één hand worden verwijderd. Het gereedschap kan gemakkelijk uit het werkstuk worden gehaald en nauwkeurig worden teruggeplaatst dankzij de zichtbare positiemarkeringen op de snijkop. Met deze TruTool C250 beschikt u over de krachtigste en snelste doorloopschaar in zijn klasse. De machine heeft de kracht om door plaatmateriaal tot 2,5 mm dik te knippen! Daarbij beschermt het spiraalvormig afrollen van de spaander het plaatoppervlak.

Toepassingen:
– Ventilatie en klimaatbeheersingstechnologie (spiraalbuizen)
Gevelbouw
Bouw, inclusief scheiding van C/L/U-profielen
Loodgieterswerk
Toepassingen met spoelen

Gemakkelijk felsnaden sluiten op locatie met de TRUMPF Felsnaadsluitmachine

Met de felsmachine TruTool F300 kunt u rechte en gebogen ventilatiekanalen felsen, oftewel verbinden.

De TruTool F300 sluit Pittsburgh-naden in rechte of gebogen kanalen, door middel van een onafhankelijk rol-glijproces. Plaatdikten van 0,75 tot 1,25 mm constructiestaal kan deze machine met gemak met elkaar verbinden. De felsmachine werkt gemakkelijk en stil, waarbij het toevoermechanisme zorgt voor doorlopende strakke naden. Een groot voordeel is dat het niet nodig is om de machine om te bouwen voor gevormde of gebogen stukken. Het systeem past zich namelijk automatisch aan de plaatdikte aan. Doordat deze machine snoerloos is kan deze op elke gewenste locatie gebruikt worden!

Toepassingen:
Werkzaamheden aan verwarming/ventilatie
Werkzaamheden aan schoorstenen
Gevelbouw
Industriële ventilatoren

Gemakkelijk en snel en metalen plaat doorknippen met de TRUMPF Plaatschaar

De TRUMPF-handschaar TruTool S250 is een goed hanteerbare plaatschaar voor toepassingen met een gemiddelde vermogensbehoefte. Doordat deze machine snoerloos is heeft u nooit meer gedoe met snoeren, u hoeft er alleen voor te zorgen dat de accu opgeladen is.

Net als alle andere TRUMPF-handscharen biedt deze schaar een goed zicht op het werkgebied en de snijlijn. Het nauwkeurig snijden van contouren is daarmee een fluitje van een cent, zelfs boven uw hoofd. Bovendien kost het gebruik van de machine maar weinig kracht dankzij de optimale geometrie van de messen. De schaar knipt zonder spanen achter te laten en is bovendien extra flexibel in bochten en curven.

Toepassingen:
Loodgieters
Elektriciens
Werkzaamheden aan sanitair/verwarming/ventilatie
Containerbouw
Liften
Algemene bewerking van plaatmetaal
Toepassingen met spoelen

Gemakkelijk stalen platen met elkaar verbinden met de TRUMPF Hechtpersmachine

De verbindingspers TruTool TF350 vervangt bevestigingsmaterialen zoals schroeven of klinknagels.

Met de verbindingspers kunt u zowel ongelaagde als gelaagde werkstukken verbinden. U kunt de machine voor alle mogelijke materialen gebruiken. Voor- of nabewerking is niet nodig én u hoeft geen schroeven of klinknagels te kopen. U kunt snel werken: er worden twee verbindingen per seconde gemaakt. Bij koud omvormen wordt het verbindende element uit het werkmateriaal gesneden en gevormd. Hierbij wordt de bovenplaat stevig en goedgevormd verbonden met de onderplaat.

Toepassingen:
– Ventilatie en klimaatbeheersingstechnologie
Containerbouw
Elektrische en chemische toestellen

____________________________________________

Door het feit dat alle bovengenoemde machines op accu te verkrijgen zijn kunt u ze op elke gewenste locatie gebruiken én scheelt dit u gedoe met snoeren. Omdat er verschillende accu’s bij de machines te krijgen zijn, heeft u de werktijd van de machines zelf in de hand. TRUMPF maakt gebruik van de power-head-technologie. Deze technologie is speciaal ontworpen voor accu’s met een lage spanning en zorgt voor maximaal 20% langere looptijd per acculading. Doordat alle machines voorzien zijn van een borstelloze motor biedt dit nog meer batterijvermogen met hun hoge koppelcapaciteit, laag energieverbruik en minimale warmteopwekking. Hiermee kunt u maximaal 40% langer werken. Een microprocessor analyseert de accu’s en controleert een optimaal laad- en ontladingsproces. Het resultaat: hoge prestaties gecombineerd met een lange levensduur van de accu. U kunt bijna zonder pauze werken! En wat ook handig is, om 80% geladen te zijn, hebben de 2Ah- en 4Ah-accu’s slechts 10 tot 30 minuten nodig. Dus als u toch een pauze neemt, kunt u daarna weer aan de slag met een (bijna) volle accu!

Kortom: TRUMPF biedt productieoplossingen op het gebied van gereedschapsmachines, en Lasaulec biedt u TRUMPF! Bent u geïnteresseerd in één van deze snoerloze apparaten van TRUMPF? Vraag dan nu via onderstaand formulier een gratis demonstratie aan!

Het gemak van TRUMPF – vraag nu gratis een productdemonstratie aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *