Geen werknemer zal het ontkennen: een goed stel ogen is een kostbaar bezit. Toch wordt er met oogbescherming nogal eens een loopje genomen. Soms bewust. En soms onbewust. Stel, al uw werknemers beschikken over goede oogbeschermingsmiddelen. Maar dragen ze hun veiligheids zonnebril ook daadwerkelijk? En weet u zeker dat bijvoorbeeld hun anti condens of anti-kras veiligheidsbril wel echt veilig is en UV bescherming biedt? Lees wat u moet weten als u een veiligheidsbril wilt kopen.


Klein splintertje, grote gevolgen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zeker als het gaat om oogschade is dit een understatement. Immers, het kleinste splintertje of stofdeeltje kan bijzonder vervelende gevolgen hebben. Allereerst natuurlijk voor de gezondheid van uw werknemer, maar uiteindelijk ook voor de continuïteit van uw bedrijfsprocessen. De kwaliteit en afwerking van uw oogbeschermingsmiddelen is daarom heel belangrijk. Maar ook in een ander opzicht zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Want wat als die veiligheids zonnebril niet lekker zit? Dan wordt de verleiding groot om de veiligheidsbril ‘even’ niet op te zetten. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

 

Wanneer is een veiligheidsbril nodig?

Als werkgever bent u tijdens het werk verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van uw werknemer. Daar is de overheid glashelder over. Maar de ene werksituatie is natuurlijk de andere niet. Daarom zult u eerst een RIE (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) moeten maken. U weet dan precies waar in uw bedrijf welke vorm van oogbescherming nodig is. Immers, op de ene afdeling kan een veiligheidsbril nodig zijn in verband met chemische stoffen of verspanende werkzaamheden. Terwijl op een andere plek juist een andere veiligheidsbril wenselijk is, bijvoorbeeld voor heftruckchauffeurs op uw laad- en losplaats.

 

De ene veiligheids zonnebril is de andere niet

Stel, u hebt netjes uw RIE uitgevoerd. Hieruit blijkt dat uw werknemers een veiligheidsbril nodig hebben. Geen punt, toch? Het aanbod aan oogbeschermingsmiddelen is groot. En om de hoek zit wel een leverancier. Toch is het belangrijk om als werkgever goed stil te staan bij de juiste veiligheidsbril. Een belangrijk punt van aandacht is het draagcomfort. Zit de beschermbril plezierig achter de oren en tegen de slapen van het hoofd? Draagt de bril zonder knellen op de neus? Het lijken wellicht kleinigheden. Maar in de praktijk blijkt een gebrek aan draagcomfort reden nummer één om de veiligheidsbril of beschermingsbril gemakshalve (even) af te laten. Vandaar onze tip: betrek uw werknemers bij uw RIE. Laat ze meebeslissen over de keuze van het juiste brilmodel. Zo voorkomt u incidenten waarvoor u uiteindelijk verantwoordelijk bent.

 

Moderne ‘looks’ en draagcomfort

Het oog wil natuurlijk ook wat. Hiermee bedoelen we niet alleen veiligheid maar ook een stijlvolle, stoere uitstraling. Wat dat betreft, is de gemiddelde beschermingsbril flink met z’n tijd meegegaan. Dit geldt voor het design, maar ook voor bijvoorbeeld de kleurstellingen. Zowel in montuur als lens is er vandaag de dag uitgebreide keuze. Behalve de ‘looks’ is ook het draagcomfort van veiligheidsbrillen en veiligheids zonnebrillen enorm verbeterd. Veel modellen hebben een lichtgewicht, flexibel montuur dat zich vanzelf vormt naar het hoofd van de drager. De 3M veiligheidsbril bijvoorbeeld. Niet voor niets noemt dit topmerk hun brillen ‘self-adjusting’. Ofwel: zelfstellend. Ze zitten alsof je ze niet eens op hebt. Even afzetten voor ‘t gemak is dus niet meer nodig.

 

Uitsluitend professionele kwaliteit

Een veiligheidsbril kopen? Weet dan dat de meest comfortabele bril niet beslist de veiligste hoeft te zijn. Bij Lasaulec leveren we uitsluitend hoogwaardige oogbeschermingsmiddelen van de betere merken. Binnen ons assortiment vindt u bijvoorbeeld een ruime keus aan veiligheidsbrillen met krasvaste polycarbonaat lenzen. Deze gaan langer mee en bieden een voortreffelijke bescherming. Voor vrijwel elke situatie op de werkvloer biedt Lasaulec wel een professionele oplossing. Denkt u bijvoorbeeld aan een lasbril. Of aan een veiligheidsbril met UV bescherming. Hebt u vragen over de beste oogbescherming voor uw specifieke werksituatie? Lasaulec adviseert u graag. Neemt u gewoon even contact met ons op.

Direct naar de webshop

 

Speciale aandacht: de anti condens veiligheidsbril

Wie een bril draagt, herkent dit verschijnsel: beslagen glazen. Behalve hinderlijk kan dit in bepaalde werksituaties ronduit gevaarlijk zijn. Riskante werkplekken zijn bijvoorbeeld koelcellen. Of omgevingen met een hoge luchtvochtigheid en/of ruimtes met verschillende temperaturen. Een ‘gewone’ veiligheidsbril of beschermingsbril is in zo’n geval niet afdoende. Hier biedt een anti condens veiligheidsbril uitkomst. Bij Lasaulec vindt u een ruime keus aan veiligheidsbrillen met anti condens lenzen. Een goed voorbeeld is de 3M veiligheidsbril uit de Scotchgard Anti Fog serie. Deze vlakt condensdruppels af tot een dunne, transparante film. Met als resultaat: beter en scherper zicht onder vochtige en koude omstandigheden.

 

Oók oog voor uw budget

Niet elke werksituatie vraagt om dezelfde mate van oogbescherming. Daarom hebben we bij Lasaulec niet alleen oog voor veiligheid maar ook voor uw budget. Binnen ons assortiment vindt u bijvoorbeeld oogbeschermingsmiddelen met verschillende gradaties van afsluiting tegen splinters, gruis en stof. Wij adviseren u hier graag over. Neemt u gewoon even contact op voor de meest effectieve en kostenefficiënte oplossing.

 

Speciale eisen? Specifieke vragen?

Vraag een offerte aan!

 

Koop direct

 

Do’s en don’ts voor een goede veiligheidsbril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *