Lassen is een vak apart. Zeker nu de arbeidsmarkt krap is, mag u als werkgever in uw handen knijpen met vakkundige lassers. Reden te meer om ze goede werkomstandigheden te bieden. Natuurlijk helemaal als het gaat om persoonlijke beschermingsmiddelen. Want wie doet er nu concessies aan veiligheid? U toch niet? Lees daarom waarom u niet ‘zomaar’ lasbescherming moet kiezen. En waarom u juist een 3M Speedglas lashelm moet kopen.

Uw vakman verdient optimale lasbescherming

Vraag een gemiddelde lasser naar z’n beroep en tien tegen één dat hij of zij enthousiast van wal steekt. Maken, de handen uit de mouwen steken, gewaardeerd worden om het vakwerk dat je levert. Lassen is gewoon een pracht beroep als je van techniek houdt. Een keerzijde is er ook. En elke lasser weet dat. Wie het met de veiligheid niet zo nauw neemt, loopt forse gezondheidsrisico’s. Giftige lasdampen, rondvliegende staalsplinters en vonken… Achter de lashelm zit een ongeluk in een piepklein hoekje. Lasveiligheid vraagt simpelweg om een topproduct. Bij Lasaulec blijven we het zeggen tegen werkgevers en inkopers. Een lashelm kopen mag om prijs gaan, maar pas nadat u 100% zeker bent van betrouwbaarheid en veiligheid. En mogen we u nog een tip geven? Als u staat op betrouwbaarheid en veiligheid gaat er gewoon niets boven een 3M Speedglas lashelm.

 

Van netvliesschade tot huidkanker

Lasbescherming is er tegenwoordig in zoveel soorten en maten. Toch zijn oogaandoeningen nog altijd de meest voorkomende letsels bij lassers. En als u denkt dat het niet erger kan, lees dan even verder. Langdurige en overmatige blootstelling aan boogstraling wordt in verband gebracht met meer ernstige klachten. Van blindheid door netvliesbrandwonden tot staar en huidkanker. Mogen we het nóg een keer herhalen? Sta op veiligheid, kies voor een 3M lashelm.

De balangrijkste vernieuwingen op een rijtjeLassers razendenthousiast: 3M Speedglas lashelm G5-01

Een mooi voorbeeld van 3M topkwaliteit is de fonkelnieuwe 3M Speedglas G5-01lashelm. Deze mag wel gezien worden als de nieuwe standaard in lasveiligheid en werkcomfort voor de Heavy Duty lasser. Vooral het werkcomfort wordt geroemd. Deze nieuwe automatische lashelm heeft een beschermend vizier met een ingenieuze licht-naar-donker schakeling. Zo is de lichtsterkte en -kleur zelf in te stellen. Sterker nog, de persoonlijke instellingen zijn handig op te slaan in de eigen smartphone. Lees meer over 3M Speedglas G5-01 lashelm.

 

Adflo motorunitEen (nog) hogere bescherming? Combineer uw 3M Speedglas lashelm met adembescherming

Sinds de 3M Adflo Motorunit op de markt is, is het een van de populairste motoraangedreven systemen ter wereld. De compacte Adflo Motorunit geeft een constante aanvoer van gefilterde frisse lucht. Als u de Adflo gebruikt, krijgt u de hele dag zowel meer bescherming als meer comfort.

Speedglas 100: omdat het oog ook wat wil

Natuurlijk vraagt niet elke lasomgeving om zulke geavanceerde mogelijkheden. Wees gerust: een automatische lashelm kopen, kan ook met minder toeters en bellen. Bij Lasaulec hebben we een omvangrijk assortiment lasbescherming. Welk model lashelm van 3M u ook kiest, altijd bent u zeker van een betrouwbaar topproduct. Niet voor niets geldt 3M wereldwijd als hét toonaangevende merk in lasveiligheid. Voor elke lasbewerking en voor elke lasser is er een geschikte oplossing. Zelfs als het gaat om ‘looks’ gaat 3M heel ver. Een flitsend voorbeeld hiervan is de 3M Speedglas 100. Deze automatische lashelm kent een speciale Graphics serie met allerlei stoere designs. Met namen als Raging Skull, Trojan, Xterminator en Boneyard kunt u er zich vast iets bij voorstellen. En, o ja, deze lashelm van Speedglas is ook verkrijgbaar in alledaags onopvallend zwart.

Spraakverwarring: het “automatische lasscherm”

Als er één ding is dat de lasveiligheid vergroot, dan is het wel de automatische lashelm. U kent ze wel, ze zijn al helemaal ingeburgerd in de metaalbewerking. Door hun automatisch donkerkleurende filters zijn ze ideaal in krappe en donkere ruimtes. Hierdoor kunnen uw lassers gemakkelijker beginnen met moeilijke lasklussen. Hoofdknikken is niet meer nodig om de laskap te laten zakken. De elektrode blijft hierdoor precies waar uw lasser hem hebben wil voor de soms lastige start van een lasnaad. Ten onrechte worden automatische lashelmen op de werkvloer soms ook ‘automatisch lasscherm’ genoemd. Zoals u begrijpt, is een lashelm heel iets anders dan een lasscherm. En een lasscherm dat automatisch werkt… Laten we de spraakverwarring maar niet groter maken. Eén ding kunnen we u wel garanderen: als u een 3M Speedglas lashelm wilt kopen, bent u bij Lasaulec aan hét professionele adres.

Oog voor lasveiligheid

Ziet u door de bomen het bos niet meer als het gaat om lasbescherming? We kunnen ons er wel iets bij voorstellen. Want het aanbod is enorm. En het juiste type lashelm voor uw lastoepassing hangt af van veel factoren. Denkt u aan de soort gas- en stofdeeltjes in de lasrook. En dit hangt weer af van de gebruikte lasmethode, stroomsterkte en lasdampafzuiging in uw bedrijf. Lasaulec adviseert u graag over 3M lashelmen. Neemt u gewoon even contact op voor optimale lasveiligheid in uw bedrijf.

Speciale eisen? Specifieke vragen?

Vraag een offerte aan!

Safety first… dáárom een 3M Speedglas lashelm kopen
Getagd op:                     

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *