3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01

Ontworpen voor de meest veeleisende omstandigheden

De Speedglas lashelmen van 3M zijn een begrip in de markt. Ze staan bekend om de hoogwaardige kwaliteit en kenmerken zich door een uitermate scherp zicht. Met de vijfde generatie van de automatische lashelm stelt 3M talrijke innovaties voor. Wij probeerden de G5-01 uit. Ontdek of de Heavy Duty Lashelm een waardige opvolger is van zijn voorganger: de 3M™ Speedglas™ 9100 FX Air Laskap.

Floris Kuntz, productspecialist lastechniek Lasaulec

Review door Floris Kuntz,
productspecialist lastechniek Lasaulec

De belangrijkste vernieuwingen van de 3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01 op een rijtje

De balangrijkste vernieuwingen op een rijtjeDe belangrijkste vernieuwingen hebben alles te maken met veelzijdigheid en comfort. Van het kleurschema in het lasfilter tot de richting van de luchtstroom.

De nieuwe G5-01 lasfilters (ADF’s) zijn voorzien van de populaire 3M Speedglas Natural Colour-technologie voor een meer realistische kleur in de lichte stand en in de lasstand. Bijzonder indrukwekkend is de Variable Color Technology. Deze technologie biedt de mogelijkheid om, binnen het donkerniveau, te kiezen tussen een natuurlijke tint, een koude tint of een warme tint. Op deze manier bepaal jezelf welke kleurschakering het contrasterende zicht op de lasactiviteit biedt, waardoor de lasnaden en lasboog beter zichtbaar worden.

 

Met behulp van het lasfilter kunnen de kleuren op de donkerniveaus 8-14 worden ingesteldDe instellingen van de G5-01 lasfilter kunt u eenvoudig beheren via een app op uw smartphoneHeel nuttig is de nieuwe lasfilterfunctie van de G5-01VC-versie. Met behulp van de lasfilter kunnen de kleuren op de donkerniveaus 8-14 worden ingesteld. Hierbij vormt niveau 14 de tot dusver donkerste kleurschakering van alle 3M Speedglas automatische lashelmen, waardoor het bijzonder geschikt is voor Heavy Duty lasactiviteiten. Als er niet wordt gelast, geeft de filter met behulp van de Natural Color Technology de kleuren zo natuurlijk mogelijk weer.

Een graag geziene ontwikkeling is dat je nu ook de instellingen van de G5-01 lasfilter eenvoudig kunt beheren via een app op je smartphone. Het is mogelijk om tot 10 geheugenfuncties te programmeren (instellingen voor donkere kleuren, gevoeligheid, vertraging enz.) met je telefoon. Ook erg leuk is dat je kunt inzien wanneer de ADF voor het eerst werd geactiveerd, de draaguren, uren in de donkerstand; uren in de lichtstand; en het aantal aan/uit-cycli. Wanneer je ervoor kiest om geen smartphone te gebruiken, wordt de bediening van het lasfilter standaard. De knoppen zitten namelijk aan de binnenkant van de helm. Wat bij veel lassers ook op het wensenlijstje staat, is een ingebouwde functie om lasparameters en laswaarschuwingen af te lezen. Helaas is er nog geen lashelm op de markt die dit biedt. We gaan zien welke innovaties 3M in de toekomst gaat bieden. Wellicht zal virtual reality een rol gaan spelen in toekomstige lashelmen.

 

Optimale draagcomfort met veel configuratie-mogelijkheden voor hoofd- en nekbedekking

Aan het draagcomfort is ook gedacht. Optimaal draagcomfortMaximale controle over de luchtstroomBelangrijk, aangezien een lashelm vaak de gehele dag gedragen wordt. 3M heeft de lashelm voorzien van een extra groot achterhoofdkussen wat zorgt voor beter draagcomfort. Erg handig is het lampje wat je aan de voorzijde van de helm kunt monteren, zodat je prima in een slecht verlichte ruimte kan werken. Daarnaast biedt 3M een aantal accessoires, zodat je de helm naar eigen wensen  en voorkeuren kan optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan maximale bedekking tegen vonken of, wanneer je veel omlaag moet kijken en beter wilt lassen, kleinere nekbescherming in stof.

Maximale controle over de luchtstroom

Ook nieuw is het luchtverdeelsysteem. Vroeger kwam de aanvoer van verse lucht van voren in het gezicht of van boven over het venster. Nu kun je zelf kiezen wat je het prettigst vindt of zelfs combineren. Met het verdeelsysteem in de helm heb je controle over de luchtstroom. Je kunt de luchtstroom op je gezicht of op het vizier richten, regelen hoeveel lucht er vanaf de bovenkant komt en hoeveel vanaf de twee zijkanten.

Uiteraard is de helm geschikt voor de 3M Adflo ademhalingssystemen om klasse TH3 ademhalingsbescherming te bieden. De opklapbare Heavy Duty G5-01 lashelm is ontworpen voor zwaar las- en slijpwerk met hoge stroomsterkte in bijzonder veeleisende omstandigheden. Hierbij wordt de werkomgeving gekenmerkt door hitte, straling (uv-/infraroodstraling en zichtbare straling), wegspringende vonken, een beperkt zicht en snel rondvliegende partikels.

De Heavy Duty Lashelm G5-01 is weliswaar verkrijgbaar tegen een hogere prijs dan de 3M™ Speedglas™ 9100 FX Air Laskap, maar de veelzijdigheid en comfort van het nieuwste Speedglas model maakt dit meer dan goed.

 

 

Samengevat
De Heavy Duty Lashelm is een absolute top-helm voor zwaar las-en slijpwerk en kan worden aangesloten op de 3M Adflo systemen en met het V-500 regelventiel. Het is de eerste lashelm met variabele kleurwissel. De optie om de kleuren van het filter aan te passen zorgt voor perfect zicht op en controle van het smeltblad. Een groot voordeel van dit nieuwe model is de mogelijkheid om de helm aan te passen aan persoonlijke wensen en werksituaties. De kwaliteit van de robuuste Heavy-Duty Lashelm G5-01 is, zoals we gewend zijn van 3M, uitermate goed. Zeer geschikt voor zware werkomstandigheden. Het heldere vizier is bovengemiddeld goed. Pluspunt: Je kunt het vizier ook gebruiken voor de Speedglas 9100 FX Air.

De instellingen van de G5-01 lasfilter kun je beheren via een app op je smartphone. Echter, dit wordt lastiger wanneer je ervoor kiest om geen smartphone te gebruiken. De knoppen zitten namelijk aan de binnenkant van de helm. Wat bij veel lassers op het wensenlijstje staat, is een ingebouwde functie om lasparameters en laswaarschuwingen af te lezen. Helaas is er nog geen lashelm op de markt die dit biedt. We gaan zien wat voor de toekomst ons brengt.

Dan het comfort. Ook hier zien we verbetering, de helm is smaller geworden en voorzien van een extra groot achterhoofdkussen wat ervoor zorgt dat je comfortabeler kunt werken.

Dankzij verschillende hoofd- en nekbedekking kun je het draagcomfort nog verder optimaliseren. Dat maakt het werken met de Heavy Duty Lashelm zeer prettig. Erg praktisch is de automatische verduisterings- en opklapfunctie. Met deze functie kun je naadloos afwisselen tussen lassen en slijpen terwijl de motor aangedreven ademhalingsbescherming in stand blijft.

Dit maakt De Heavy Duty Lashelm voor veeleisende omstandigheden, zoals de productie van grote machines, voertuigen of bouwelementen een uitstekende keuze. Een must voor lassers en samenstellers die hoge eisen aan hun apparatuur stellen.

3M™ Speedglas™ Heavy Duty Lashelm G5-01 met lasfilter G5-01VC en 3M™ Adflo™ Motoraangedreven ademhalingssysteem3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01
€ 1.844,64 excl. BTW
Bestel nu

Pluspunten Minpunten
  • Instelbaar lasfilter.
  • Draagcomfort.
  • Controle over luchtstroom.
  • Uitgebreid aanbod accessoires en bedekkingsopties.
  • Eenvoudig afwisselen tussen lassen en slijpen.
  • Het vizier is ook geschikt voor de 3M 9100FX Air.
  • De prijs. Deze vernieuwde lashelm is beter dan zijn voorgangers, hierdoor valt deze lashelm dan ook in een hogere prijsklasse. Door de prijs is het zeker een lashelm voor de professional die veelvuldig laswerkzaamheden uitvoert.
  • Het is lastiger om het vizier in te stellen zonder smartphone.


Eindoordeel

Review 3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01

 

 

Speciale eisen? Specifieke vragen?

Neem contact op!

 

 

Review 3M™ Speedglas™ Heavy-Duty Lashelm G5-01
Getagd op:                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *