Sommige mensen doen graag luchtig over veiligheid. Toegegeven, werk moet wel leuk blijven. En elke seconde stilstaan bij de gevaren, daar wordt niemand vrolijker van. Maar toch, de veiligheid van uw werknemers is wel iets om serieus te nemen. Heel serieus. Neem nou de motor- en luchtaangedreven ademhalingssystemen. Werkt uw team bijvoorbeeld in de meest veeleisende omgevingen met giftige dampen? Laten we dan vooral niet luchtig doen over hun gelaatsbescherming met overdruk. En maakt u vooral wél de juiste keuzes. Want daarmee garandeert u niet alleen hun veiligheid. Maar óók hun werkplezier. Leest u maar even mee.

Gassen en dampen zijn niet altijd waarneembaar

Eén van de meest riskante werkfactoren zijn giftige gassen en dampen. Een motorunit of luchtaangedreven systeem voor adembescherming is in zulke omstandigheden absoluut onmisbaar. Dit klinkt misschien als een open deur. Maar wist u dat werknemers zulke stoffen op den duur niet meer ruiken als ze er al langer mee werken? Sowieso zijn sommige gassen en dampen letterlijk een sluipend risico. Want de gevaarlijkste soorten zijn geur- en kleurloos en daardoor nauwelijks waar te nemen. Totdat het te laat is. Aan dat risico moet u toch niet denken. Juist onder zulke riskante werkomstandigheden is een systeem voor adembescherming een absolute must. Dit systeem zorgt namelijk voor een constante toevoer van verse lucht en de hoofdkap biedt geïntegreerde bescherming van hoofd, gezicht, ogen, gehoor en ademhaling.

 

Nog meer redenen voor een motorunit of regelventielen met luchttoevoer

De luchtwegen van de mens zijn nu eenmaal kwetsbaar. Ademhalingsbescherming is dus bepaald geen overbodige luxe wanneer uw team werkt met schadelijke gassen en dampen. Maar helaas houdt hier de lijst met gevaarlijke stoffen op ’t werk niet op. Wat dacht u bijvoorbeeld van stofdeeltjes? Of rondvliegende vonken en slijpsel? Of lawaai? En zo kunnen we wel doorgaan. Ons punt is: een professioneel motor -en luchtaangedreven ademhalingssysteem met hoofdkap beschermt ook tegen andere gevaren. Bovendien zijn systemen voor ademhalingsbescherming gebruiksvriendelijk en comfortabel, wat de productiviteit op de werkplek verbetert. De gereduceerde ademweerstand helpt de warmteontwikkeling te minimaliseren en door de gecombineerde, geïntegreerde bescherming kunt u in veel situaties veilig werken. Kortom: ze zijn uw zorg meer dan waard!

3M Helm

 

3M gelaatsmaskers en systemen voor ademhalingsbescherming: als u veiligheid serieus neemt

Gelaatsbescherming kopen, is niet zomaar een beslissing. Dit zult u met ons eens zijn; de gezondheid van uw werknemers hangt er immers vanaf. Maar zo makkelijk als ’t klinkt, zo lastig kan ’t zijn om de kwaliteit te beoordelen van uw gelaatsbescherming. Daarom beoordelen wij die kwaliteit voor u. Bij Lasaulec vindt u uitsluitend de betere, professionele motor- en luchtaangedreven ademhalingssystemen. Ook het topmerk 3M vindt u natuurlijk in ons assortiment. De motor- en luchtaangedreven ademhalingssystemen van 3M biedt in onze ogen een prima prijs-kwaliteitverhouding. Of nog preciezer: optimale bescherming en het meeste draagcomfort voor een prima prijs.

 

Motor of lucht, dat is de kwestie

Gelaatsbescherming van 3M is er in motoraangedreven en luchtaangedreven varianten. Vroeger had het motoraangedreven adembescherming nog wel eens de reputatie zwaar en onhandig te zijn. Misschien zat hier destijds ook wel een kern van waarheid in. Maar het moderne motoraangedreven 3M gelaatsbescherming draagt gewoon erg licht en comfortabel. Een groot voordeel van dit systeem is dat de gebruiker er zeer mobiel mee kan zijn. Dit type afhankelijke adembescherming biedt echter onvoldoende bescherming bij gevaarlijke stoffen met geringe waarschuwingseigenschappen (geur of smaak). Het einde van de levensduur van het filter wordt namelijk “aangekondigd” door het ruiken of proeven van de verontreiniging.

 

De beslissing voor motor- of luchtaangedreven ademhalingssysteem heeft dus te maken met de werkomstandigheden en uw faciliteiten. Is er sprake van reukloze giftige stoffen? En heeft u een persluchtsysteem met 100% deugdelijke filtering? Dan is luchtaangedreven gelaatsbescherming een prima optie. Het nadeel van deze onafhankelijke adembescherming is dat het de mobiliteit van de gebruiker beperkt. In alle andere gevallen is een motorunit een even veilige als comfortabele keuze. Het motoraangedreven ademhalingssysteem uit de 3M Versaflo serie is er in vele varianten.

Kap, helm of volgelaatsmasker met luchttoevoer?

3M heeft verscheidene producten die kunnen worden aangesloten op een systeem met toegevoerde lucht of een motorunit, zoals kappen, helmen, volgelaatsmaskers, halfgelaatsmaskers en los te dragen gelaatsstukken.

 

3M Versaflo: stel zelf uw gelaatsbescherming samen

Naast optimale bescherming en lichtgewicht draagcomfort heeft de motoraangedreven 3M Versaflo nog een ijzersterke troef in handen. Deze productserie is modulair opgebouwd, waardoor u zelf de veiligste gelaatsbescherming kunt samenstellen voor uw specifieke werkomstandigheden. De basis bestaat uit meerdere types hoofdkappen, vizieren en helmen met of zonder schouderbedekking. Deze kunt u combineren met meerdere types ademslangen, motorunits en regelventielen. Zoekt u een makkelijke manier om dit type 3M ademhalingsbescherming uit te proberen? Dan is de 3M Versaflo starterskit iets voor u. Voor nog meer veelzijdigheid zijn de 3M Versaflo gelaatsbescherming uit te breiden met diverse soorten batterijen, opladers, filters en riemen.

 

Lasaulec adviseert u graag!

Werken moet fun zijn. En tegelijk moet werken volstrekt veilig zijn. Vandaar dat we bij Lasaulec graag in luchtige bewoordingen spreken over zo’n serieuze zaak als adem­bescherming. Wilt u het juiste gelaatsbescherming kopen voor úw specifieke werkomstandigheden? Wij adviseren u er graag over. Neemt u gewoon even contact op voor de beste 3M gelaatsmasker in elke werksituatie binnen uw bedrijf.

 

Speciale eisen? Specifieke vragen?

Vraag een offerte aan!

Luchtige maar serieuze woorden over systemen voor ademhalingsbescherming
Getagd op:             

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *