En nog altijd trouw aan onze Kärcher schoonmaakmachines

schoonmaakmachines bakkerij Het is 10.00u ’s ochtends als we Bakkerij Breimer in lopen, maar het is al bommetje vol. En niet alleen bij de toonbank en de kassa; ook in de gezellige lunchroom en koffiecorner genieten mensen van vers gebakken broodjes en lekkernijen. Terwijl ik plaatsneem aan een tafeltje wordt mijn neus verwend met bakkersgeuren en wacht ik met smart op Jan Breimer. Hij is namelijk al 50 jaar (!) klant van Lasaulec en heeft schrobmachines, waterzuigers en stofzuigers van Kärcher op zijn werkvloer. Wat deze schoonmaakmachines voor zijn bakkerij betekenen, kom ik snel genoeg achter. Na 10 minuutjes verschijnt Jan vanuit de bakkerij en schudt me enthousiast de hand. “Excuses voor het wachten,” zegt hij, “ik was even op de auto bestellingen afleveren. Na dit interview pak ik even 1,5 uur slaap en pak ik weer door.”

 

schoonmaakmachines bakkerijBakkerij Breimer

Jan Breimer is een ondernemende, vrolijke man die het liefste alles zelf aanpakt. Van verbouwingen tot droogleggingen met eigen doorgewinterde bakkershanden. Hij is eigenaar van Bakkerij Breimer en runt twee ambachtelijke, moderne bakkerijen in Lemmer en Joure. Naast verkoop vanuit de winkel is er een bezorgdienst met busjes die zowel consumenten als bedrijven verse producten levert. Vanaf haar oprichting in 1804 tot nu heeft de bakkerij een rijke geschiedenis. Begonnen op meerdere locaties tikt de succesvolle Friese bakkerij inmiddels al de negende generatie aan. En dat komt met name door een groot werkershart. “Om 6 uur ’s avonds beginnen we hier al met het mengen en bakken van de eerste lading en om 03.00 uur ’s nachts gaan de machines pas uit.”

De eerste Kärcher schoonmaakmachine

“De eerste Kärcher schrobzuigmachines hebben wij in 1985 al gekocht van Lasaulec. En dat ging via mondelinge recensies. Mijn omgeving adviseerde me om een stofzuiger van Kärcher te kopen: ‘Je kunt er alles bij krijgen, alle onderdelen en als er iets mis is, is het ook nog eens eenvoudig te herstellen.’ Een bezoek aan de Kärcher-vestiging in Sneek was dan snel gemaakt, omdat ik daar ’s ochtends ook regelmatig met de bezorgingen rondrijd. Ik vroeg toen aan Henk, de manager van die vestiging: ‘is dit niet wat voor ons?’, waarop Henk direct wees naar de showroom waar we er meteen al een mochten uitproberen. Die demo-machine beviel me toen erg goed.”

schoonmaakmachines bakkerijPassend advies

“Vóórdat we de schrobmachines, waterzuigers en stofzuigers van Kärcher afnamen, heb ik in samenwerking met de Kärcher-vestiging natuurlijk eerst het hele assortiment bekeken. Wat het beste is voor onze werkzaamheden, de oppervlakte en ruimtes in de bakkerij. Kärcher heeft bijvoorbeeld ook grotere schoonmaakmachines waar je op kunt zitten; dat is wel leuk voor de jongens, maar dan slaan ze de helft over. De veegmachines werden ook uitgesloten, want we hebben veel werkbanken waar je met zo’n veegmachine niet bij komt. Zo zijn we tot passende schoonmaakmachines gekomen. We hebben bijvoorbeeld een kleinere waarmee je 180 graden kunt draaien, dat is al helemaal mooi.”

Nooit meer anders

“Wat Kärcher zelf betreft, ben ik erg merkvast en loyaal. Meerdere merken schoonmaakmachines op je werkvloer is gewoon niet handig. Niet voor het onderhoud, niet voor je personeel maar ook niet als er bijvoorbeeld iets moet worden gerepareerd. Al met al zijn de schoonmaakmachines van Kärcher ideaal omdat je geen mensen meer aan de bezem hoeft te zetten. Nu zet je gewoon de schoonmaakmachine aan en hij rijdt wel. Geen schoonmaakploeg nodig. Een duidelijke besparing van mensen en uren. Wilde je nog een gevulde koek?”

 

Geïnteresseerd in de schoonmaakmachines die Bakkerij Breimer gebruikt in zijn bakkerij? Bekijk ze hier of neem voor vragen of advies contact op met de Kärcher-vestiging in Sneek via 0513 61 71 40 van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 uur en 17:00 uur.

Bakkerij Breimer: 50 jaar klant van Lasaulec

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *